sâmbătă, 16 mai 2009

Bundesliga, etapa 33 - rezultate

Din pacate, am avut dreptate: Bayern a facut 2-2 la Hoffenheim, Wolfsburg si Stuttgart au batut, Berlin egal acasa.

Bundesliga, etapa 33 - pronostic

Zic ca e etapa cind Bayern pierde lupta pt titlu, adica nu bate la Hoffenheim, in timp ce Wolfsburg nu se impiedica la Hannover. As zice chiar ca Bayern va fi egalata de Stuttgart si posibil depasita de Berlin. Nu, mai degraba Berlin remizeaza acasa cu Schalke.

The (Initial) Special One



Cum am zis, scriu azi 2 vorbe despre noul antrenor al lui Bayern - van Gaal: ce mi se pare interesant e ca colegii mei tineri nu stiu de el, de unde se vede ca a fost intr-o mare umbra in ultimii 10 ani. Eu asociez cu el celebrul Ajax al anilor 90 (cu Seedorf, Koeman, Davids, Litmaanen, Kluivert, van der Saar, Blind si alti baieti care au plecat toti pina la coada) si Barcelona, unde eu credeam ca a fost un antrenor apreciat, da se pare ca nu.... Marea lui problema e conflictul cu starurile, pare a fi genul de antrenor inovativ, oleaca dictator, care are nevoie de o echipa de pusti dornici de glorie. Mda, pare corect: succes la Ajax si Alkmaar, mediu la Barca si nationala Olandei. Pai atunci o sa aiba viata grea la Munchen ! Daca cineva s-ar intreba "de ce acest titul pentru postul de azi ?" Pai simplu, am vazut o poza in Sport Bild - Barcelona, 1997: Mourinho, unul din asistentii lui van Gaal, se uita in sus coplesit si soarbe vorbele mentorului sau. Jose are o freza cam taraneasca si nu are nimic din atitudinea de azi, cu privirea aia usor obosita de Jesus care se coboara se ne invete cum e treaba. Pe vremea aia, van Gaal era the Special One, cam aceeasi aroganta, plus o fatza si mai enervanta. Deci, daca cineva se intreba "de ce e Jose cum e ?", pai cred ca stim acuma....

PS: am pus poza cu van Gaal doar fiindca am vrut sa testez cum merge sa adaugi o imagine ;-) .. nu am vrut sa adaug impresii vizuale la minunatul meu text, pentru asta avem ziaristii adevarati, nu ?

joi, 14 mai 2009

Bayern vs Bayer, 3-0 in loc de 6-0

Prima repriza a fost stearsa, baieteii aia de la Leverkusen ar fi putut marca, daca nu se speriau in fata portii, iar Bayern... slab de tot, saracu Lucio a fost pus pe dreapta, fiindca Altintop s-a accidentat (iar !) la incalzire... adica cit de ciudat antrenor esti sa il pui pe Lucio pe dreapta doar ca fuge iute si Oddo sa stea pe banca. Bietul Lucio a iesit prin min 75, cred ca mai mult jenat decit nervos. Repriza a doua - foarte entertaining, scorul putea fi 6-0, da se intrecura la ratari si s-ar putea sa regrete mai tirziu. Bayer - vai de ei ! Au cazut total, adica pase aiurea, la git sau direct in aut, nici macar un tackling asa mai nervos la Ribery.. pacat, au citiva jucatori buni, in frunte cu Adler (eu tot zic ca e portarul nr 1 al Germaniei si in 3 ani al Europei) si Helmes.
Jucatorul meciului: nici unul !... sau daca ar trebui musai, m-as gindi intre Ribery si Toni.
Evenimentul meciului: prof Klose is back ! Interesant e ca a fost aclamat la scena deschisa, desi el nu e genul de star adulat de fani, e foarte inchis si cam posac. Cred insa ca fanii apreciaza atitudinea lui in joc si, mai ales, au inteles in ultima luna cit conteaza el in joc.

Urmatorul post: van Gaal aka "The (Initial) Special One"

miercuri, 13 mai 2009

De ce m-am hotarat sa-mi fac blog ?

Ma batea gindul demult sa scriu despre fotbal, ca e de fapt singurul subiect unde ma simt a fi competent, da cum nu sunt genul de reporter penetrant, care pune intrebari incomode lui Gigi B. sau lui Borcea, nu prea vedeam unde as scrie... pana cand realizez recent ca au aparut blogurile - o sansa pentru jurnalistii ratati, asa ca mine.

Miine poate scriu despre meciul de la care tocmai m-am intors, Bayern - Leverkusen 3-0, a doua repriza nebuna, 6-7 ratari mari Bayern, care in linii mari "si-a dorit mai mult victoria" :-) Aiurea, Leverkusen sunt o echipa cu mentalitate de amatori, asta e tot...