sâmbătă, 20 iunie 2009

Dinamo

Ca mare fan Nelutu Sabau ce sunt, regret enorm ca nu a plecat de la Bistrita, se pierde acolo. In acelasi timp, Dinamo nu imi parea destinatia potrivita pentru om serios ca el, care nu da semne ca ar fi gata sa injure arbitrii sau elevii sai, nu se injura prin talk show-uri, nici macar nu stie unde e Bamboo (asa cred eu). Acuma m-am linistit, a renuntat la Dinamo, ceea ce mi se pare un gest intelept.
Ce e jenant e ce au aruncat pe piata media aia din aripa ce nu-l dorea: accidentul lui de masina de acum 102 ani ! Adica Giovanni a calcat un pusti pe trecerea de pietoni si e OK, majoritatea fotbalistilor de la Dinamo conduc beti sau fac accidente si sunt scosi curati de fiecare data si e OK, dar Nelutu nu, e un pericol public. Ma mira totusi ca Giovanni e asa jalnic, as fi zis ca punea vreo sluga sa zica asta la TV. In fine, exista si o parte pozitiva la Dinamo: Ionel Ganea e noul director sportiv ! Cum adica ? Ionel Ganea, fostul jucator onest, dar cu probleme psihice ? Ala care a batut arbitrii, colegii si antrenori ? Da, chiar el ! Reloaded, cu un managerial look si gata sa mentina o buna relatie jucatori - antrenori - conducere. H I L A R !!!!

luni, 15 iunie 2009

Euro U21: Germania - Spania 0-0

Intai formatiile, pentru posteritate:
Germania: Neuer - Beck, Hoewedes, Boateng, Boenisch - Khedira(cap), Aogo, Castro, Marin - Dejagah, Ozil
Spania: Asenjo - Sergio Sanchez, Chico, Torrejon, Monreal - Javi Martinez, Raul Garcia - Sisi, Granero, Jurado - Bojan
Jocul nu a fost iesit din comuna, dar remarc ca nemtii au fost cel putin la acelasi nivel tehnic cu spaniolii. Omul meciului a fost portarul spaniol, ceea ce spune ceva si last but not least: Germania a avut 7 "minoritari" in primul 11 - nu ca ar fi ceva rau in asta ;-)

Euro U21: Players to watch

Selectia, ca si titlul, aparin lui spox.com, e interesant de vazut ce se alege de ei in 5 ani.
Deci intr-un 11 ipotetic, asezati 3-4-4:
Portari: Asenjo (Spania)
Fundasi: Richards (Anglia), Criscito (Italia, proprietatea lui Juve !), Marcano (Spania)
Mijlocasi: Raul Garcia (Spania), Millner (Anglia), Giovinco (Juve !), Tosic (Serbia)
Atacanti: Walcott (Anglia), Balotelli (Italia), Bojan (Spania)
Adaug nume de la nemti, care nu au fost considerati: Neuer, Ozil, Marin

duminică, 14 iunie 2009

Comentatorii TV si antrenorii

Astea ar fi cele 2 extreme ale Ligii I, comentatorii sunt partea cea mai profesionista din media, iar antrenorii - partea cea mai amatoristica.
Gsp.tv a insemnat o mare cotitura in media, fiind o televiziune exclusiv de fotbal. Pentru ca au transmis atit de multe meciuri din fiecare etapa, au fost nevoiti sa aduca la microfon multe nume noi, unii provenind din presa scrisa. Si astia sunt mai "rai", mai "muscatori", mai putin "pacifisti", fata de comentatorul de tip vechi, gen Topescu.
Antrenorii au fost si sunt slabi, amatori, nescoliti, carpe in fata patronilor, cu mici exceptii. Ma intreb sincer daca Dan e chiar un mare antrenor pentru Chelsea sau e doar stralucitor in comparatie cu concurenta. Imi aduc aminte de meciul Stelei la Munchen, unde am avut sansa sa vad live cat de slab antrenor e Munteanu: greseli de asezare, incapacitatea sa intelegi schemele adversarului si sa le contracarezi. In schimb, s-a agitat inutil si penibil pe margine, de parca jucatorii intelegeau ce le striga. Si Dorinle face figura de antrenor "tanar si cu experienta in Germania, de viitor".